Kreativt skapande

Fler än jag som älskar att sticka? Gillar verkligen att skapa saker från grunden, gillar att se hur något växer fram och ta form. Just nu håller jag på med ett litet stickningsprojekt till Liv som jag planerar att bli färdig med i slutet av veckan. Vad tror ni det är jag håller på att sticka?
 

Tillfrisknings hörna

Imorgon ska jag dra mig upp ur den här hörnan och ta tag i vardagen, har varit förkyld sedan förra helgen och är redigt trött på det. Nu vill jag inget hellre än att bli frisk igen också få njuta av solen som tittar fram då och då. 
Det ända positiva med förkylningar är att man har all tid i världen att läsa tidningar och böcker eller titta på filmer och serier. Fast till slut blir till och med det lite långdraget. Vad brukar ni passa på och göra när ni är sjuka? 
Homestyling - Inredning - Vardagsrumsinspiration - inredningsinspiration

Pyjamas i lekparken

Hur underbart är inte detta set från Zara? Har själv letat efter en day suit, fast inte en så fullt mönstrad variant. Dock inte hittat någon än, förhoppningsvis hittar jag en snart då pyjamastrenden även ska vara het i vår, så det lär antagligen trilla in fler pyjamasset på vuxenavdelningarna snart. Hoppas hoppas!
 
Till mig hade jag tänkt något i stil med seten nedan, de båda kommer från H&M's tidigare Studio kollektion. Favoriten är helt klart den svarta dräkten, faller magiskt snyggt. (Bilderna nedan kommer från Pinterest).
Vad tycker ni om denna trend?
 
Barnkläder - Pinterest - Zalando - Zara - babynista

Moderniserad förkylningskur

När jag var liten och förkyld brukade min mamma alltid göra en varm dryck full av vitamner, som hon uttryckte det 'skulle hjälpa min kropp att besegra förkylningen'. Än idag gör jag denna C-vitaminkick när jag är krasslig och den hjälper mig precis som när jag var liten, dessutom är den väldigt god. Jag har dock gjort en lite kryddigare variant på denna dryck, men grunden är fortfarande mammas apelsin och citron "te" (vi kallade det te?!). Receptet ska ni självklart få :) 
 
Spicy lemon and orenge tea
Du behöver, 1 apelsin, 2/3 citron, 2 cm färsk ingefära, 1 tsk honung och så en skvätt vatten.
 
Börja med att skära en bit ingefära (glöm inte att ta bort skalet) dela denna i stora bitar. Häll en skvätt vatten (ca 1/2 dl) i en kastrull tillsätt sedan ingefäran, sätt plattan på låg temperatur, det får absolut inte koka (i och med att vitaminer förstörs om det blir för varmt).
 Skiva citronen och apelsinen, pressa sedan dessa i kastrullen, rör om lite då och då. Klicka i honungen och smaka av. När drycken är lite varmare än fingervarm ta av från plattan och sila ner det i en kopp. Ingefärsbitarna lägger du i koppen för att fortsätta ge vitaminer och hetta.
 
Om du vill vara lite hard core eller älskar ingefära, riv ner denna istället, då blir det riktigt hett! Detta blir ingen stor kopp te utan mer som en dubbel shot. Den är lika god att dricka sval, dessutom har då ingefäran fått ligga och dra vilket gör att teet blir starkare. Hoppas det smakar!
 
P.S Denna dryck är toppen att dricka regelbundet under vintern, för att stärka immunförsvaret, då den är sprängfylld med c-vitaminer. 
förkylningstips