Cozy summer days and nights

 
Svensk sommar, jag älskar den! En svensk sommar har allt och lite till, allt som man behöver för att återhämta sig från den gråa vintern. Den har fina varma underbara dagar, då man åker och badar, grillar och läser en bok i hängmattan, sen de där tyvärr underskattade regniga, blåsiga och molniga dagarna som också är underbara på sitt sätt, de är framför allt mysiga! På dessa dagar gäller filmmys i soffan, hemmaspa, basta, spela kortspel hela natten lång, promenera i regnet, fika med hembakade bullar och mycket mer
Den svenska sommaren tycker jag upplevs som allra bäst på landet i stuga, helst med anknytning till havet♡
 
➳ Så sitt inte hemma och tjura pga molniga sommardagar utan gör något roligt av dem också ➳

Jag är inte asocial, jag är bara nybliven förälder

Vår första midsommar med barn! Det där med att gå bort med barn under 1 år inte så lätt som man kan tro. Inget vi tidigare reflekterat över, självklart förstod vi att mycket skulle förändras och att det inte alltid skulle vara så lätt men att det mesta gick att ordna. Vilket det givetvis gör. Men just det här med att vara hemma hos någon som inte har barn gör ju att man måste vara extra uppmärksam vad barnet gör eller vad barnet hittar på golvet och stoppar i munnen till exempel. Så det här med att slappna av och njuta av sällskapet man är hos är ju inte så lätt.
Men också alla bekvämligheter som i princip ingen som inte har barn har hemma, exempelvis, skötbord, barnstol, leksaker, barnsäkrat hem och mycket mer! 
 
Med andra ord så valde vi att vara hemma denna midsommar med vårt lilla monster som ska pilla, öppna, klättra, dra ner och äta på allt, haha, så att mamma och pappa också kunde få njuta lite av dagen och inte behöva oroa sig eller behöva släpa med halva hemmet. 
 
Misstolka mig inte, vi älskar att hälsa på vänner och släkt men ifall vi verkar lite disträ så är det därför, vi har koll på 100 saker samtidigt och trötta efter allt bärande på saker (och bebis). Sen när vi kommer hem kan vi tänka tillbaka på den där mysiga fikan/middagen eller den roliga festen och känna oss stolta att vi faktsikt orkade med att vara sociala. Så vad vill jag ha sagt med detta? Förlåt om vi verkar ointresserade eller asociala vi är bara nyblivna föräldrar som ständigt försöker komma in i rutiner och det nya  livet?
Vår midsommar blev i alla fall supermysig och här ser ni mitt nördiga intresse (förutom inredning) dukning!
Hade till och med gjort egna menyer med snapsvisor, buketten kombinerade jag också ihop och band, blev mycket nöjd trots tidsbrist och allt! 
 
Dukning - Inredning

Med ett leende på läpparna

Idag har varit en sån där härligt mysig dag, ni vet när man går runt med ett leende på läpparna utan direkt anledning, kan inte alla dagar vara så? 
 
Anledningar som gör att jag fortfarande sitter här och ler:
➳ Började morgonen med ett gympass
➳ Lunchade med mor i stan  
➳ Liv fick (fler) nya fina kläder (ungen har 100ggr finare garderob än mig)
➳ Jag hittade en höst/vår kappa på rea!
➳ Åt middag på surfshack med mina två hjärtan 
Bebis - Familj

Knitted baby clothes ✭

Baby clothes! Förr var det kläder till en själv som var roligast att köpa, nu är det till lilltjejen♡
Tröjan och byxorna fyndades på Zaras rea, gick igenom rean på damavdelningen men usch! Fick ryssningar i hela kroppen, totalt kaos...
Mockaskorna var kärlek vid första ögonkastet, hur söta?! 
Tröjan har knappar i ryggen vilket gör att den också går att använda som kofta, like!
Knappar♡ Visst är det fint med knappar som detaljer på barnkläder?
Den här outfiten är perfekt nu när det inte är så jättevarmt ute, men också till lite varmare sommarkvällar funkar tröjan perfekt.

➳ Nästa vecka åker vi till stugan i Abbekås, längtar!☼

babynista - bebiskläder