Tillfällig frånvaro och en glad nyhet

Ungefär så här trött är jag nu! Har varit frånvarande här några dagar och det med en anledning. Det började med en jädrans massa jobbintervjuer till att jag blev tvungen att vara hemma och vabba till att jag själv blev sjuk och fick vara hemma. Liv drog hem otrevligaste förkylingsviruset, den värsta förkylningen jag varit med om. Är fortfarande inte helt frisk, låter som någon i målbrottet och går och hostar varannan minut, fett nice...
 
Men något positivt i allt det här var att arbetsintervjuerna ledde till nytt jobb, tjoho! Hade min andra dag idag och so far so good! I helgen väntar en av de bästa dagarna på året, någon som kan gissa? ;)  
Bebis - Småbarnsförälder

Beauty junky

Det finns få saker som får mig att må så bra som nyköpta blommor och tända ljus när jag känner mig lite under the weather. Buketten ovan består utav mina absolut favoritblommor, eucalyptus, tistlar och julrosor. I onsdags unnade jag mig faktsikt också ett doftljus från Voluspa, med doften Ebony & Stone fruit, från en super mysig liten butik på Hamngatan i Malmö. Butiken säljer massor med härliga doftljus och andra inredningsdetaljer, perfekta presentbutiken eller om man vill unna sig själv något. 
Men nu till något helt annat! Något ni kanske inte kände till om mig är att jag är en riktigt beauty geek, älskar allt som har med skönhet att göra och innan jag fick min dotter så spenderade jag en helt del tid och pengar på detta intresse. Allt jag kom över kring skönhet lusläste jag. Idag håller jag mig uppdaterad kring det som känns relevant och intressant för mig, har tyvärr inte lika mycket tid till det som tidigare. Mitt strörsta intresse inom skönhet är huden, återfuktning, peeling eller kort sagt "naturlig" skönhet. Påverkan av att ta hand om sig är ju ingen direkt hemlighet, de flesta idag är väldigt skönhets medvetna. Det underbara är ju framförallt att det inte krävs speciellt mycket make up när man tar hand om sig utvändigt och invändigt, sparar ju faktiskt både tid och pengar, det gillar vi! 
 
Det jag oftast nördar mig in på är fukt, då jag konstant strävar efter att huden alltid ska ha den där underbara naturliga lystern. Alltså jag  highlighter och återfuktande produkter!
Idag gav jag min hud extra kärlek i form utav sheet masker (eller på svenska arkmasker) och peeling, givetvis blev det en återfuktande mask och den jag använde kommer från Starskin, testade även deras sheet mask till huden under ögonen. Ångrar så att jag inte tog en för- och efterbild för skillnaden var så pass markant, så kan varmt rekommendera dem, väldigt prisvärt också då de till ögonen kom i två-pack, alltså totalt 4 sheet masker i ett packet . 
 
Måste också tipsa er om en stor favorit i mitt badrumsskåp och det är en ansiktspeeling från Origins, den är verkligen helt superb! Man känner sig så fräsch och ren efteråt. Den känns lika skonsam som den är för huden, trots att det är en peeling får man en återfuktad känsla efter (men givetvis är det ett måste att återfukta efter). Så ska ni investera i en peeling rekommenderar jag denna från Origins, den är också väldigt prisvärd om jag inte minns fel ligger priset runt 250kr.
 
Origins är ett märke jag tycker väldigt mycket om och efter att ha läst den nya Kicks tidningen blev jag sugen på två andra produkter från Origins nämligen deras lermask som är djuprengörande med hjälp av kol samt deras återfuktande nattkräm. Får se om det blir nästa skönhetsköp?! Förresten är det någon som provat någon av de sistnämnda prdoukterna? I så fall vad tyckte ni?
Arkmask - Sheetmask - Vardagsrumsinspiration - Voluspa

Sju dagar som vegan

För att utvecklas och växa som människa måste man utmana sig själv, det är i alla fall vad jag anser. Därför har jag bestämt mig för att bara äta vegansk kost i sju dagar, alltså frukost, lunch mellanmål och middag. Vi äter mycket vegetariskt annars men att enbart äta vegansk kost är inte helt lätt, då även mejerier och ägg måste uteslutas. Dessa sju dagar kommer börjar från och med idag.

Det ska bli jättespännande och intressant, hoppas på att få resultat både utvändigt och invändigt. Förstår dock att sju dagar inte är speciellt länge och att jag därför inte kan förvänta mig tydliga resultat, men jag vågar ändå tro och hoppas på att det kommer bli ett positivt resultat i slutet av dessa sju dagar.

Belive in you - Vegan

I just wrote to say I love you, October

OKTOBER! ÄNTLIGEN! (Tagga ner, tänker nog många nu..)
NÄ! Varför skulle jag det när vi träder in i min favoritmånad, varför min favoritmånad? Roligt att du frågar!
 
➳ Min födelsemånad - Känns precis som när man var liten, jag åldersnoja? verkligen inte!
➳ Kanelbullens dag - Vem gillar inte kanelbullar?
➳ Halloween - Bästa högtiden enligt mig
➳ Fredagen den 13 infaller i Oktober i år - Kan det bli bättre?!
➳ Färggladaste månaden 
➳ Vädret - Nä, jag är inte sinnessjuk
➳ Soluppgången - Bästa sättet att vakna på när hela fönstret strålar i orangt, rött, rosa, helt magisk!
➳ Solnedgången - Alltid dramatisk eller mystisk, love it!
➳ Pumpor - Snyggaste inredningsdetaljen
➳ Stämningen - Spooky, mystisk, mysig och harmonisk 
➳ Snittblommorna - Eucalyptos, tistlar, finns verkligen massor med fina snittblommor och framför allt hållbara!
➳ Kläderna - Att man kan ha stickade tröjor utan att svettas ihjäl, halleluja, och raggsockar, bäst! 
 
Efter dessa bilder kan man ju bara älska Oktober! Eller vad säger ni?
 
 
Homestyling - inredningsinspiration