müsli

Igår provade jag att göra egen müsli, det var relativt lätt får jag påstå. Resultatet blev superbra och smakade hur gott som helst, müslin fyllde hela två stora syltburkar. Testade den imorse med naturell yoghurt, toppen frukost!
Var inte speciellt dyrt heller med tanke på vilken mängd jag fick ut, självfallet kan man ju själv välja hur stor sats man vill göra åt gången,men skönt att göra en stor så håller det ett tag. 
 
Här är mitt müsli recept
Ingridienser
2 dl honung, 3 msk kokoslja, 2dl vatten, 5 dl havregryn, 4 dl kokoschips, 1dl pumpafrön, 1dl linfrön, torkade blåbär.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200˚C. Värm honung, kokosolja och vatten i en kastrull, så att allt löser upp sig. Blanda havregryn, kokoschips, pumpafrön och linfrön i en långpanna och ringla över honungsblandningen. Rosta blandningen ca 30 minuter, men rör om 3 gånger under tiden. Låt muslin svalna och tillsätt sedan de torkade blåbären.
Frukost - Recept

Kikärtspannkakor

Testade ett nytt middagsrecept idag, kikärtspannkakor. Var lite skeptisk när jag mixat ihop blandningen men det blev faktiskt väldigt gott! Passar också uttmärkt som lunch. 
Här är receptet jag använde, det är räknat till 2-3personer.
Ingredienser:

380g kokta kikärtor (ett packet) , 3-4 ägg, 2 msk tomatpuré, 2 nävar färsk basilika, grovsalt, vitpeppar och kokosolja.

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en skål med stavmixer. Stek små plättar i kokosolja. Bäst är att göra pannkakorna i storlek med Amerikanska pannkakor.

Till mina pannkakor hade jag vitlökssås och en grönsallad som bestod av Mâchesallad, isbergssallad tomater, mini mozzarellabolls och pressade limejucie samt en nypa grovsalt.  

 
 
 
Hälsa - byZahla