Autumn in July

Kändes som höst idag, så det blev till att ta på sig den nyinköpta kappan, fullkomligt älskar den♡. 
Dagen spenderades med min partner in crime! Hoppas ni inte haft en bra start på veckan. 

Friday coffee at Noir

I fredags blev det en runda på stan med min kära mor och givetvis så fikade vi på vårt nya favoritcafé, Noir.
Fick med mig hem en riktigt fin koftkappa från Gina Tricots nya höst kollektion, den är helt underbar♡.
Nu ska jag iväg och jobba, får gosa ner mig i sängen med en stor kopp te när jag kommer hem!
Café - Noir

Ultimata picknickkakan, syrlig och söt

Idag strålar solen och bjuder på värme, därför delar jag med mig av ett recept på den perfekta picknickkakan. En somrig sockerkaka toppad med säsongens härligheter, fantastiskt god och lätt att göra!
 
Du behöver: 2 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 100 g smör, 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk kardemumma, 1 dl mjölk, rabarber, jordgubbar, hallon och vitchoklad. 
 
Gör så här: Börja med att smälta smöret, vispa sedan ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker, sikta sedan de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda ihop med en slickepott. Tillsätt sedan mjölken och den avsvalna smöret och rör om. Häll smeten i en form som antingen är smörad eller innehållande ett bakplåtspapper. Där efter hackar du bären (volymen är upp till dig) och häller överst på kakan, tryck ner bären en bit. Grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 min, kakans gräddtid beror på formens storlek, så jag rekommenderar att kolla av den lite då och då. Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du hyvlar den vita chokladen över. Nu är det bara att lägga ner kakan i picknickkorgen och bege sig ut i solen. Kakan skivar du upp precis som du vill! Satsen är beräknad till 4-6 personer.
 
Bjuder du på kakan hemma så rekommenderar jag att göra en rårörd vaniljsås till eller en skopa vaniljglass är inte helt fel heller
bakverk - byZahla - mypic