C-vitaminkick och veckomål

Ny vecka, nya möjligheter, klyschigt men sant!
Jag startade denna soliga måndag ☼ på bästa möjliga sätt, det vill säga med en god frukost i sängen♡
Skrev upp några mål för veckan och hoppade sen in i duschen. Så här borde alla veckor starta, inte sant?!
 
Det här med att skriva upp veckomål är något jag nyligen börjat med, men väldigt bra och effektivt.
Det kan vara allt från träning till personlig utveckling men också sånt som involverar familjelivet och dens tillhörande vardag. Rekomenderar det starkt, börja med en 2-3 mål för att sedan öka.
 
Måste också dela med mig av ett smaskigt och hälsosamt tips och det är citronte, några kanske redan testat men för er som inte gjort det, gör det! En fröjd för smaklökarna.
Skär två skivor citron lägg dessa i en kopp, tillsätter kokande vatten och en klick honung, voila! Bäst är att låta det dra lite, då blir citronsmaken intensivare Verklige bästa sätt att börja dagen på. Går också att göra på apelsin samt ingefära. Drycken är också super när förkylningen slår till, hjälper kroppen att bekämpa bacillerna. 
 
Hoppas ni haft en underbar helg, i Malmö har det varit varmt och soligt☼, ja, jag måste erkänna jag var lite småsur över det, haha! Vill ha regn och mys!
förkylningstips - sovrumsinspiration

Satsa på självförtroende och drömmar istället för självömkan

Idag vaknade jag med ny energi och kli i fingrarna, älskar när höstinspirationen slår till! Jag är ju ett höstbarn och har alltid älskat allt med hösten (okej minus förkylningstid), men annars allt. Får en varm och härlig känsla som går igenom hela kroppen när det är höst. Fler som känner igen sig? Om någon uttrycker tycke för hösten blir jag alltid löjligt glad, yeah någon som jag! 
 
Jag har en del projekt jag är sugen på att ta tag i, några lite mindre och några större. En del av dem har legat på hyllan länge och ibland har jag tagit ner dem och klämt på dem för att kort därefter lägga tillbaks igen. Men jag tror faktiskt att jag är redo nu. Måste prova för att veta, inte sant? Men några är också helt nya med lite skräck blandad förtjusning.
 
Jag är en person som många andra som vill väldigt mycket i livet, men ibland lite för feg för att våga. Men jag tror jag kommit på en lösning kring det. Mitt tidigare problem är att jag tänker 2 steg för långt, jag måste börja tränka i mindre skala och att inte bli så besviken om det inte blir som jag tänkt. Inte bara kasta allt i soporna så fort det blir fel, utan titta på det igen för att se om det finns något jag kan göra annorlunda eller behöver det bara vila lite? 
 
Jag måste sluta välja den fega och lätt vägen, det är inte jag, men jag är inte heller den där naiva personen heller. 
Allt tar tid och allt har sin rätta tid, med rätta tid menar jag att när det är menat så händer det. Självfallet menar jag inte att man ska sitta och rulla tummarna och invänta, nej, hårt arbete är självklar för att lyckas med det mesta här i livet. Men något jag lärt mig sedan jag blev äldre är att det mesta löser sig, att stressa över saker som inte går att påverka är onödigt. Hade jag tänkt så tidigare hade jag inte förbrukat lika många tårar och timmar/dagar med ångest. Så till alla er som sitter där just nu med ångest över olika ting. Gör er själv en tjänst, ta 3 djupa andetag och tänk "allt löser sig", för det gör det. Jag lovar, just nu kanske det känns skit, men du kommer antagligen inte ens komma ihåg denna dagen längre fram. Satsa på dig själv och vad som gör dig glad, omringa dig av positiva människor och de som stöttar dig. 
 
Så med andra ord imorgon ska jag ta ner mina projekt från hyllan och bege mig ut för att bygga på min kunskap och handla material. 
 
NOTE: Ni som satsar på era drömmar, stora som små, vill bara tacka er för att ni är helt galet amazing och inspirerande!
  
 
 
Belive in you - dreams

Vardagslyx och djupa tankar

Sitter i skrivande stund och njuter av en kopp kaffe samtidigt som jag bläddrar i ett magazine. Ren och skär lyx som småbarnsförälder.
 
Har tänkt mycket på att våga utmana sig själv och våga satsa på sina drömmar, men också på självkänslan och vad/vem som står i vägen för ens egna lycka. Därför har jag samlat mina tankar i ett inlägg om just ämnet som kommer publiceras på bloggen ikväll. 

Drömmar och sommarminnen

Idag när värmen och solen hälsade på igen tänkte jag tillbaks på vår lilla trip till stugan i Abbekås som vi gjorde i somras. Finns det något mer avkopplande än lantmiljö? 
 
➳ Drömmen är ett litet hus med gammal karaktär på en strandtomt i Skåne. Öppenspis och hembakat på regniga och kalla dagar, bad och grillkvällar på soliga och varma dagar♡
Familj