Sminktrender vi vill se och inte se 2018

Med nytt år i knutarna innebär det nya trender inom alla kategorier, vissa håller sig kvar, några nya tillkommer och andra faller bort. Kategorin jag valt att fördjupa mig i är makeup, därför har jag tittat på vad makeupartisterna förutspår kommer försvinna samt vilka nya sminktrender 2018 kommer bjuda på.

Till min stor glädje blir det ett sminkår precis i min smak; enligt makeupartisterna är det naturliga sminkningar som gäller 2018, vilket verkar stämma om man tittar tillbaka på sminkningarna från modeveckan i höstas. Naturligt och naket var helt klar ledorden för modellernas makeup.

2018 gäller det att vi framhäver vår naturliga sida och låter oss vara stolta över oss själva. Vi ska helt enkelt inte låta sminket dölja våra drag och skönhetsfläckar, utan nu träder vi snart in i året där vi ska börja acceptera oss själva och varandra, vi ska vara stolta och inte gömma oss bakom lager av smink. Så vilka sminktrender tar vi inte med oss in i 2018?

Lager av highlighter och contouring
Jag är ett stort fan av just highlighter och contouring, men trenden har missbrukats ordentligt under en lång tid. Trenden har gjort att många sminkat sig så pass mycket att makeupen blir kakig och ser smutsig ut, detta på grund av att sminket inte kan sjunka in och blanda sig utan istället ligger som tjocka synliga lager. Nej, den trenden får inte följa med enligt makeupartisterna och jag håller fullkomligt med. Det som gäller kring contouring är istället att använda lätta drag med penseln, samt att använda denna sminktekniken vid speciella tillfällen och inte som vardagssminkning. Samma gäller highlighter, den är till för att lyfta vår naturliga glow. Vi vill alltså inte se självlysande kindben och näsor 2018. Allt med måtta, med andra ord.
 
Hårt målade ögonbryn
Lika missbrukat som highlighter och contouring är de tjocka ditmålade ögonbrynen. Att sminka till ögonbrynen är en självklarhet för många och mig själv, men vi måste lugna ner oss med färgtätheten och storleken. När vi fyller i brynen med skugga eller penna så gäller det att vara lätt på handen och att borsta ut resterande färg, så att brynen får ett naturligt och snällt utseende. Makeupartisterna anser också att endast borsta till ögonbrynen och applicera ögonbrynsgel är en het trend under 2018. Alltså inga fyllda bryn är också en trend att anamma 2018.
 
Flaxande lösögonfransar 
Under många år, inte bara 2017 har en trend varit väldigt återkommande; gigantiska fransar, så långa och fylliga att det ser jobbigt ut att blinka. Jag måste erkänna att jag aldrig förstått mig på hur denna trend blivit så stor som den har blivit, då det mest ser obehagligt ut. Sen ska vi inte böra tala om dessa stackars fransar som konstant får lager av lim och tunga fransar att hålla upp. Efter nyår åker de där fransarna i soporna och istället behandlar vi fransarna med respekt och vårdar dem med fransserum, men låter också fransarna vila från mascaran då och då. Om lösögonfransarna åker på, låt dem då vara tunna och separerade och inte täta, utan så naturligt det bara kan bli. Ett fransserum som jag själv använder och är mycket nöjd med kommer från märket LashFood, kan verkligen varmt rekommendera detta serum, något att önska sig i julklapp?
 
Kylie Jenner-läppar
Trenden med att måla dubbelt så stora läppar var en av de största trenderna 2016-2017, jag var dock inte en följeslagare av detta, anser själv att det så ofta ser lite ut som när man var liten och rotade i mammas sminkskåp och fick tag i läppstiftet. Nu anser makeupartiserna att vi istället ska ta hand om våra läppar och låta dom återhämta sig med hjälp av vårdande läppbalsam. 
 
Självklart är det fortfarande trendigt och snyggt med färg på läpparna, men då ska vi hålla oss inom läppens egna ram. Kom ihåg 2018 döljer vi inte utan hyllar det naturliga.
 
Fullspacklade ansikten
Som sagt 2018 är ett år i naturlig karaktär, vi vill se naturliga ansikten och inte heltäckande sminkningar. Tänk så mycket tid vi kommer få över till annat, vad sägs som lite sovmorgon eller en morgon-pw? 
 
Hur får man den optimala naturliga sminkningen? 
 
Stor vikt ligger i att investera i bra ansiktsvård istället för massa sminkprodukter. Desto friskare hy, desto mindre smink behöver du använda för att få ett perfekt resultat. 
Det gäller därför att regelbundet rengöra ansiktet och lika viktigt är det att återfukta huden.  
 
Glöm inte heller att peela huden för att få bort döda hudceller, då dessa blockerar huden från att ta upp krämerna. Givetvis har jag tips på bra peelingprodukter; Origins, som jag skrev om här, har en fantastisk peeling som är både dryg och prisvärd. Använder man Cliniques hudvårdsserie har de ett ansiktsvatten vid namn clarifying lotion som har just en peelande effekt. Vill man däremot ta bort sminkrester och döda hudceller samtidigt med hjälp av teknik kan man istället använda sig av Clarisonic. Själv använder jag Clarisonic dagligen men bara på kvällen. 
 
För att boosta huden ytterligare rekommenderar jag stark att lägga en ansiktsmask, antingen en sheet mask eller en mask i krämform. 1-2 gånger i veckan lägger jag en krämmask från Clinique vid namn moisture surge som är en overnight mask. Helt perfekt, då du helt enkelt skippar både ansiktsvattnet och ansiktskrämen för att istället lägga på masken. Sen är det bara att hoppa i säng och låta masken göra under medan du sover. På morgonen tvättar du av ansiktet som vanligt. Lovar att du ser skillnad vid första användningen. 
 
Ovan har jag satt ihop ett inspirerande kollage på hur jag tolkar 2018:s sminktrender. Visst ser det underbart ut? Note, det är lika viktigt att vara vacker på insidan som utsidan
 
*inlägget innehåller affiliatelänkar
 
Inspiration - Pinterest - Sheetmask - makeup - trendspaning