Dagis wear och inskolningstips

Blev lite nya kläder till Liv igen härom veckan, fast dessa kläder var dagisanpassade. Alltså mörka och tvättbara i minst 40 grader. Älskar t-shirten, är den inte cool!? Liv tyckte den var superfin och skulle genast ha den på sig när vi kom hem. Blev också ett par randiga leggings, tycker det passar till det mesta. Skulle vilja ha fler randiga leggings, men har haft svårt att hitta. Har ni något bra tips? Helst svart och vita eller grå och vita. 
 
Tänkte faktiskt också dela med mig av några tips kring inskolning och kläder, för det är något vi har fått lära oss den hårda vägen tyvärr. Önskar så att jag hade fått dessa tips innan vi skolade in Liv. 
 
✭ Desto mörkare kläder desto bättre, mönstrade kläder är också väldigt bra. Då håller sig kläderna fina oavsett fläck. Det känns inte kul att sätta på sitt barn nyttvättade kläder med en stor tomatfläck som inte gick bort, som istället slängs, blir bara en massa onödiga utgifter i längden. 

✭ Kläderna ska gå att tvätta i minst 40 grader, barnen leker och äter hej vilt, och det drar med sig alla möjliga läskiga virussjukdomar hem. Det kan därför vara bra att kunna tvätta kläderna i höga temperaturer för att få bort fläckar och bakterier. 

✭ Strumpor med halkskydd, ni vet de som har små gummibitar under foten. Golven på dagis är ofta hala och barnet ramlar då inte lika lätt med dessa strumpor! 

✭ Köp extra tröjor, t-shirts och koftor som ligger på dagis i en större storlek, barn växer fort. 

✭ Om du är rädd om plagget, leksaken, filten, ja vad det nu än är, ta inte med det till dagis. 

✭ Bästa sättet att klä sitt barn på är, lager på lager, till exempel, t-shirt, sweatshirt, strumpor och leggings, på så sätt kan barnet ta av och på sina kläder beroende på väder och vind. Det är inte kul att svettas eller frysa.

✭ Strumpor kan vara ganska jobbiga, de vill gärna kasa av små fötter, därför kan ett par inneskor vara super att ha. De hjälper även mot de hala golven.

✭ Barnet behöver extrakläder att ha på dagiset, men vad behöver man extra utav och hur mycket? Mitt svar, 2-3 tunna tröjor, 1 varmare tröja (fleece rekommenderas), 2-3 leggings, 2 par strumpor och 2 nappar. 

✭ Alla dagis erbjuder inte en plastlåda att ha sina extrakläder i, då rekomnderar jag att köpa en tygpåse som får hänga under barnets plats. Extra tips, dekorera och personificera tygpåsen tillsammans med barnet, glöm inte skriva barnets namn på påsen, ifall den skulle komma bort. 

Hoppas nu att mina tips sparar er några tårar, ångest och pengar!

 
Barnkläder - Föräldraskap - Tips