Hummusfyllda quesadillas
Äntligen ledighet, halleluja! Nu har jag tid att ägna mig åt såndant jag älskar, till exempel har jag de två senaste dagarna sysslat lite med ett DIY-projekt som äntligen är klart, en liten bit av det skymtar till på en av bildern. Men mer om det kommer i ett annat blogginlägg. Jag tänkte istället dela med mig av ett somrigt och smarrigt recept, som funkar lika bra som lunch som till middag.
Hummusfyllda quesadillas.
Du behöver; ett paket (380 gram) kikärter, en vitlöksklyfta, 1/2 röd chili, 1/2 tsk spiskummin, 1-2 msk pressad citronjuice, 3 msk olivolja, 1 msk tahini (sesampaste), salt, peppar, koriander, 1 st paprika och tortillabröd.
Gör så här: Finhacka vitlöken och chilin, blanda ner i en bunke eller matberedare tillsammans med kikärterna, tillsätt sedan spiskummin, citronjucie, olivolja och tahini, mixa detta med en stavmixer eller i matberedaren. När du fått en jämn smet tillsätt salt, peppar och koriander efter smak. Skiva papikan i skivor och värm bröden på ena sidan i en stekpanna, bre därefter hummusen på brödet, lägg på några skivor paprika på hummusen, vik ihop och lägg tillbaks på stekjärnet, värm quesadillan tills brödet får färg på båda sidorna. Servera med en enkel sallad och lite vitlöksås med en skvätt citron i, mums!
Quesadillas är det godaste jag vet alla dar i veckan!! Dock när jag gör själv har jag svårt att få till det med bröden, de blir alltid så hårda och fnasiga... whats the secret?